PRIRODNI SOKOVI

english

sok od aronijeMATIČNI SOK OD ARONIJE

Neto količina: 500ml i 750ml

Matični sok sibirske aronije je zaista lekovit i nema neželjenih propratnih efekata. Univerzalan je i prirodan dodatak ishrani koji se koristi kod mnogih tegoba: bolesti srca i krvnih sudova, oboljenja organa za varenje, pluća i bubrega, kod tumorskih bolesnika, dijabetičara, kod zarastanja rana, oslabljenog imuniteta, anemije i dr.

Sibirska aronija (Aronia Melanocarpa) potiče iz Severne Amerike, a kasnije je preneta u Sibir i severne delove istočne Evrope. Indijanci su prvi prepoznali njena lekovita svojstva i upotrebljavali su je u ishrani.

Nauka se početkom 90-tih godina prošlog veka zainteresovala za ovu biljku i od tada potiče veliki broj studija u SAD, Rusiji i Poljskoj o njenim lekovitim svojstvima, tako da ubrzo dobija status lekovite biljke. Zreli plodovi sibirske aronije sadrže velike količine biofenola, tanina, katehina, flavonida, antocijanina (najviše od svih dosad poznatih voćnih vrsta), folnu kiselinu, vitamine A,C (8-10 puta veću koncentraciju nego u južnom voću), B2, B6, B9, E, veoma redak vitamin P, kao i betakaroten, kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, molibden, jod i fosfor. Ogromna količina tanina i flavonida, gde glavnu ulogu ima antocijanin, sibirsku aroniju čini najjačim dosad poznatim prirodnim antioksidansom.

U ishrani i medicini aronija se koristi uglavnom kao hladno ceđeni voćni sok, matični sok ili sirup. Od kilograma svežih, neoštećenih plodova dobija oko 600 ml gustog soka, tamne, skoro crne boje, koji se konzerviše pasterizacijom u staklenoj ambalaži. Sok od aronije je vrlo lekovit i okrepljujući napitak, a energetska vrednost mu je max. 63 kcal na 100 ml.

Primena:

• DETOKSIKACIJA – sadrži obilje antioksidanasa koji pomažu u sprečavanju stvaranja slobodnih radikala i degeneracije zdravih ćelija u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi, utičući na smanjenje pojave tumorskih ćelija, a time se usporava i proces starenja organizma (tanini, flavonidi, vitamin C, vitamin E)

• GLAVA - poboljšava cirkulaciju u krvnim sudovima glave i pomaže kod glavobolje i migrene, pomaže kod usporavanja razvoja ateroskleroze i pojave demencije, kao i nastanka Alchajmerove bolesti (antocijanin, vitamin P)

• SRCE – smanjuje visok krvni pritisak, vraća loš holesterol u normalu i podstiče porast dobrog, omogućava brz oporavak nakon srčanih i moždanih udara, regeneriše glatko mišićno tkivo arterija i povećava njihovu elastičnost, poboljšava prokrvljenost miokarda podstičući stvaranje nove mreže finih krvnih sudova posle gubitka funkcije starih, stvara potpunu zaštitu od začepljenja (antocijanin, biofenoli, vitamin P)

• URINARNI TRAKT – olakšava tegobe kod urinarnih infekcija i upale prostate (proantocijanidin)

• JAČANJE IMUNITETA – pomaže organizmu u borbi protiv bakterijskih i virusnih infekcija kao što su prehlada i grip (biofenoli, vitamin C)

• ENDOKRINE ŽLEZDE - poboljšava lučenje hormona i potpomaže pravilan rad štitne žlezde, reguliše nivo šećera i hemoglobina u krvi i rad pankreasa. Sadrži redak voćni šećer sorbitol što ga čini odličnim pomoćnim sredstvom kod dijetetske ishrane

• KRV I KRVNI SUDOVI – povoljno utiče na  krvnu sliku, cirkulaciju, povišen krvni pritisak, pravilan nivo holesterola, elastičnost krvih sudova i sprečava njihovo začepljenje (što je posebno značajno za dijabetičare), sprečava arterosklerozu i smanjuje tegobe kod upaljenih i proširenih vena (flavonidi, vitamin P, proantocijanidin, biofenoli)

• ŽELUDAC - smiruje grčeve i bolove želuca, smiruje upalu sluznice želuca, pomaže kod čira na želucu i želudačne nervoze (antocijanin)

• CREVA - smiruje grčeve i bolove u crevima, smiruje upalu sluznice creva i zaustavlja prolive

• JETRA I ŽUČ – potpomaže funkcionisanje jetre i izlučivanje žuči, čisti jetru od masnoće, pospešuje njenu regeneraciju čak i kod težih oboljenja, ublažava proces kod upale žučne kese i žučnih kanala, pomaže kod žučnog peska, žučnog kamena i žutice (fenoli, flavonidi)

• OČI – utiče na poboljšanje vida, povoljno deluje na degenerativne promene na makuli, štiti oči od UV zračenja, usporava nastanak katarakte (antocijanin, vitamin P, betakaroten)

• KOŽA – utiče na povećanje elastičnosti, pa čak i na značajno smanjenje prisustva bora i strija, uklanja tamne fleke od sunca i ispucale kapilare, osvežava kožu i usporava njeno starenje (vitamin E, betakaroten, flavonidi)

• ČIŠĆENJE ORGANIZMA - vezuje se za teške metale i radioaktivne elemente u telu i omogućava njihovo izlučivanje, što je od najveće koristi posle izloženosti zračenju kod postoperativne terapije. Aronija je masovno korišćena nakon nesreće u Černobilu za smanjenje tegoba pacijenata najizloženijih zračenju

• VIŠESTRUKO SKRAĆUJE VREME ZARASTANJA RANA I VRŠI NJIHOVU DEZINFEKCIJU - što je naročito važno u postoperativnom periodu (biofenoli, vitamin P, C i E).

Sok mogu koristiti svi bez obzira na uzrast i zdravstveno stanje, kao i uz već postojeće terapije, jer ne stvara nikakve kontraindikacije.

Preporuka za korišćenje:
1-3 puta na dan po 50ml.

____________________________________________________________________________________

NAPOMENA: U opisima proizvoda se trudimo da budemo što tačniji i precizniji. Ipak, ne možemo garantovati za apsolutnu tačnost svake informacije. 

Za probleme sa zdravljem obratite se svome lekaru ili nutricionisti.

NAŠA ROBNA MARKA

nasa robna marka

KATALOG PROIZVODA

katalog

TRAŽITE POSAO?

zaposlenje

LUČAR VIDEO

video prezentacija

RIBNJAK LUČAR VIDEO

Ribnjak Lučar - aktuelna ponuda

SME SRBIJA 2022

SME Srbija 2022

ZLATNA IZVRSNOST 2019.

Zlatna izvrsnost 2019

COMPANY WALL 2018

Biznis partner 2018

BIZNIS PARTNER 2018

Biznis partner 2018


pdf PREUZMITE ID OBRAZAC

NOVI BIZNIS?

novi biznis

Razmišljate o novom biznisu? Niste sigurni čime biste se bavili? Otvorite prodavnicu zdrave hrane! Nekoliko korisnih saveta

Korisnički servis

NISTE ZADOVOLJNI?

niste zadovoljni

Imate prodavnicu zdrave hrane, ali niste zadovoljni kako Vam posao napreduje, dođite kod nas!

Korisnički servis

SARADNJA?

saradnja

Ukoliko ste zainteresovani za bilo kakav vid saradnje u oblasti  zdrave hrane, posetite nas!

Korisnički servis

Sajt www.lucardoo.co.rs koristi kolačiće (cookies) radi kvalitetnijeg funkcionisanja sajta. Nastavkom korišćenja stranica saglasni ste sa upotrebom kolačića. Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti.

Prihvatam korišćenje kolačića.