POSEBNI REŽIMI ISHRANE

english

makrobiotika

MAKROBIOTIČKA HRANA
Gotovo sve civilizacije hiljadama godina unazad primenjivale su osnovne postulate makrobiotike, ali u zadnjih pola veka nagli razvoj i primena nauke i tehnologije naročito u oblasti uzgoja, obrade i pripreme namirnica, doveli su do dramatičnog odstupanja od ovih preporuka. Za razliku od savremenih lekova, makrobiotika se usmerava na lečenje uzroka koji su doveli do određene bolesti, a ne posledica. Preporučuje se upotreba ne toliko tradicionalnih namirnica za ishranu, kao što su: alge (arame, hidžiki, kombu, nori, wakame), miso paste (haco miso, miso beli - organski, hagoromo, onozaki i dr.), kuzu koren, lotosov koren, umeboši šljive, sirće i pasta, shoyu sos, tamari sos, kanten, agar-agar, pirinčani slad, galete, čajevi (kukica, banca, senca), šii take gljive i dr.

dijabet


DIJABET PROGRAM (PROIZVODI POGODNI ZA ISHRANU DIJABETIČARA)
Neki od stručnjaka tvrde da je šećerna bolest poremećaj savremenog, zapadnog načina života i ističu činjenicu da kad osobe u drugim kulturama napuste izvornu hranu i usvoje prehranu prerađenih jela, stopa dijabetesa počinje da raste. Ishrana dijabetičara se vrlo malo razlikuje od ishrane zdravih ljudi, s obzirom na to da sadrži sve vrste namirnica.Treba ih izabrati tako da organizam snabdeju neophodnim sastojcima, a u isto vreme održe šećer u krvi u granicama normale. U ponudi Lučara pronaći ćete širok asortiman proizvoda za ishranu dijabetičara, od kojih navodimo samo neke: specijalni dijabet keksi (rinfuzni i pakovani), dijabet čokolade, dijabet džemovi, zaslađivači, dijabet kremovi, med, dijabet namazi i dr.

bezgluten


BEZGLUTENSKI PROGRAM
Trajna netolerancija na prehrambeni gluten (celijakija, glutenska enteropatija) jeste oboljenje od kojeg pate milioni ljudi širom sveta. Jedini način lečenja ove bolesti jeste ishrana bez glutena koja se sprovodi čitavog života. Jedan od najvažnijih činilaca jeste neadekvatna ishrana, koja pospešuje razvoj posledica ove bolesti. Bolest se manifestuje kroz pad  imuniteta i poremećaj sluzokože creva, koji onda ugrožavaju rast i razvoj organizma, telesnu izdržljivost, radni kapacitet i razvoj intelektualnih sposobnosti. U okviru našeg bezglutenskog programa nudimo: smeše za hleb, palačinke, pizze, uštipke, puding, krompirov skrob, kukuruzni skrob i griz, kukuruzno brašno, pirinčani griz i brašno, prašak za pecivo i dr.

posno


POSNI PROGRAM
Nutricionisti tvrde da se posnom ishranom smanjuje koncentracija masnoća u krvi koje uzrokuju povišenje krvnog pritiska i slobodnih radikala koji su vrlo štetni. Prema najnovijim istraživanjima kod osoba koje su "okrenute" posnoj ishrani manja je koncentracija masnoća u krvi koje uzrokuju povišenje krvnog pritiska i slobodnih radikala koji su vrlo štetni, niži je procenat pojedinih vrsta tumora, kao npr. debelog creva, dojke i prostate. Posna ishrana (post), kao verska odluka, odnosi se na isključenje pojedinih namirnica iz jelovnika na određeno vreme. Dijetetski udžbenici ističu da većina religija zagovara povremeni post i da je post, u suštini, potpuno na liniji modernih naučnih saznanja vezanih za zdravu ishranu. U posni program spada gotovo ceo Lučar asortiman: kikiriki, bademi, lešnici, orasi, sušeno i kandirano voće, semenke suncokreta, bundeve, lana, susama, posni keksi, posne čokoladice, sojino, pirinčano, heljdino, kokosovo, proseno, ovseno mleko, biljni namazi i paštete, testenine bez jaja, zamene za hleb i dr.

organsko


ORGANSKI PROIZVODI
Organski proizvodi, tj. hrana proizvedena po principima organske poljoprivrede ne sadrži veštački sintetizovane materije. Ona obezbeđuje proizvodima veću nutritivnu vrednost od onih koji su proizvedeni konvencionalnom proizvodnjom. Istraživanja u Nemačkoj su pokazala da ovi proizvodi imaju znatno viši sadržaj oligo minerala i to posebno kalijuma i gvožđa, a takođe i viši nivo magnezijuma, fosfora i vitamina C. Nudimo: raž, golicu, kinou, speltu, pirinčane galete, sočivo, crveno sočivo, naut, amarant, kus-kus, suncokret i dr.

sportsko


PROGRAM ZA ISHRANU SPORTISTA
Zdravstveno stanje sportista nije jedino što zavisi od pravilne ishrane, već i rezultati koje oni postižu u toku takmičenja. Imajući to u vidu, sportisti treba da strogo vode računa o svojim nutritivnim potrebama i načinu ishrane. Hranom u organizam unose energiju, hranljive i zaštitne supstance neophodne za rast, razvoj i regeneraciju, održavaju osnovne životne funkcije i sl. Zdrava ishrana podrazumeva da postoji ravnoteža između onoga što organizam troši i onoga što se sa hranom u njega unosi. Nudimo: dekstrozu, fruktozu, različite vrste pivskih kvasaca, surutku natur, surutku sa aromatičnim dodacima, Belvit program, sojin proteinski program i dr.

____________________________________________________________________________________

NAPOMENA: U opisima proizvoda se trudimo da budemo što tačniji i precizniji. Ipak, ne možemo garantovati za apsolutnu tačnost svake informacije.

Za probleme sa zdravljem obratite se svome lekaru ili nutricionisti.

NAŠA ROBNA MARKA

nasa robna marka

KATALOG PROIZVODA

katalog

TRAŽITE POSAO?

zaposlenje

LUČAR VIDEO

video prezentacija

RIBNJAK LUČAR VIDEO

Ribnjak Lučar - aktuelna ponuda

SME SRBIJA 2022

SME Srbija 2022

ZLATNA IZVRSNOST 2019.

Zlatna izvrsnost 2019

COMPANY WALL 2018

Biznis partner 2018

BIZNIS PARTNER 2018

Biznis partner 2018


pdf PREUZMITE ID OBRAZAC

NOVI BIZNIS?

novi biznis

Razmišljate o novom biznisu? Niste sigurni čime biste se bavili? Otvorite prodavnicu zdrave hrane! Nekoliko korisnih saveta

Korisnički servis

NISTE ZADOVOLJNI?

niste zadovoljni

Imate prodavnicu zdrave hrane, ali niste zadovoljni kako Vam posao napreduje, dođite kod nas!

Korisnički servis

SARADNJA?

saradnja

Ukoliko ste zainteresovani za bilo kakav vid saradnje u oblasti  zdrave hrane, posetite nas!

Korisnički servis

Sajt www.lucardoo.co.rs koristi kolačiće (cookies) radi kvalitetnijeg funkcionisanja sajta. Nastavkom korišćenja stranica saglasni ste sa upotrebom kolačića. Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti.

Prihvatam korišćenje kolačića.