AKTUELNOSTI

english

SME Srbija 2022EXCELLENT SME SERBIA 2022.

Po izboru Privredne komore Srbije i bonitetne kuće Coface, preduzeće LUČAR doo uspešno je prošlo evaluaciju kreditne kuće Coface i svrstano je u grupu uspešnih i pouzdanih preduzeća za 2022. godinu, na osnovu čega je izdat web sertifikat Excellent SME Serbia.

Zadatak Excellent SME Serbia onlie sertifikata jeste da premosti nepoverenje koje imaju kupci i partneri. On to postiže tako što kupca ili partnera već pri prvoj poseti sajta uverava u poslovni uspeh, koji se na taj način lako prepoznaje. Privredna komora Srbije je odlučila da pomoću isprobane internet tehnologije SafeSigned™ pozove sva dobra srpska srednja, mala i mikro preduzeća da se prijave za ovaj sertifikat i tako pomogne u izgradnji kvaliteta ovih preduzeća na globalnom tržištu.

Excellent SME Serbia onlie sertifikat možete pogledati ovde.

_____________________________________________________________________________________

NACRT UGOVORA O PRIPAJANJU - BIO AGRUM DOO
Nacrt Ugovora o pripajanju možete pogledati ovde pdf

Novi Sad, 30.03.2022. godine

_____________________________________________________________________________________

zdravi začini LučarZDRAVI ZAČINI - đumbir, kurkuma i cimet

Đumbir, kurkuma i cimet u prahu "Lučar" su potpuno prirodni proizvodi, napravljeni 100% od najkvalitetnijih sirovina, prirodnim procesima sušenja i mlevenja. Ne sadrže veštačke boje, arome, mirise, niti konzervanse, ili bilo kakve emulgatore.

Ovi prirodni začini obogaćuju ukuse najrazličitijih slanih i slatkih jela, pa imaju široku primenu u kulinarstvu širom sveta.

Međutim, mnogo je interesantnija i važnija uloga koju, kada se koriste kao dodaci u ishrani, imaju u očuvanju našeg zdravlja.

Više o đumbiru, kurkumi i cimetu "Lučar" i njihovim brojnim benefitima, možete pročitati ovde.

_____________________________________________________________________________________

fit doručakFIT DORUČAK - sa ovsenim pahuljicama i čia semenom

FIT doručak - sa ovsenim pahuljicama i čia semenom - potpuno prirodan, zdrav obrok sa idealno izbalansiranim nutritivnim sastavom. Bogat je proteinima, nezasićenim mastima (omega 3), vlaknima rastvorivim u vodi, brojnim mineralima i vitaminima.

Posebne rezultate daje kod skidanja suvišnih kilograma, a pritom donosi i mnoge druge dobrobiti Vašem organizmu: reguliše masnoće u krvi (holesterol), pozitivno utiče na krvnu sliku, imuni sistem, varenje, čisti probavni trakt, pospešuje metabolizam i odlično je sredstvo za detoksikaciju organizma.

U sastavu FIT obroka nalazi se i čia seme, super-hrana koja obiluje kvalitetnim nutrijentima (vitamini A, B, D, E, antioksidansi, omega 3, mahgan, fosfor, kalijum, bakar, gvožđe, kalcijum, biljna vlakna). Takođe je važan izvor proteina i ima svojstvo da se, potpopljeno u tečnosti, pretvara u gelastu strukturu, te izaziva sitost, dok beta-glukan pomaže u smanjivanju apetita.

Priprema: 50g proizvoda (4 pune kašike) razmutiti u 2,5dl nemasnog ili probiotskog jogurta. Pre konzumiranja ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Može se pripremati i uveče za ujutro, u tom slučaju treba da stoji u frižideru. Kada se koristi za doručak, po želji dodati kašiku suvog grožđa ili nekog drugog suvog voća. Ukoliko se koristi za večeru, ne dodavati suvo voće.

 

fit sportFIT SPORT - sa ovsenim pahuljicama, bademom i kakao prahom

Neto količina: 70g

FIT SPORT - obezbeđuje organizmu dovoljno energije za aktivan dan. Namenjen je sportskim rekreativcima, fizički aktivnim ljudima, ali i svima onima koji žele da se hrane prirodno i zdravo. Možete ga koristiti kao doručak ili jaču užinu (ako ste preskočili doručak ili ako vam neki od obroka u toku dana nije bio dovoljno obilan i kvalitetan).

Ovaj potpuno prirodan i ukusan obrok sadrži pažljivo izbalansiranu kombinaciju mlevenih semenki golice, susama, lana i suncokreta, uz dodatak ovsenih pahuljica, mlevenog badema i obezmašćenog kakao praha. Zaslađen je dekstrozom koja pomaže da se brzo nadoknadi potrošena energija.

FIT SPORT je prirodan izvor proteina i cinka, a bogat je vlaknima, omega 3 masnim kiselinama, kalijumom, magnezijumom, gvožđem, bakrom i manganom.

Uputstvo za pripremu obroka: sadržaj kesice razmutiti u 2,5 do 3 dl nemasnog jogurta, mleka ili biljnog mleka (bademovo, kokosovo, pirinčano, ovseno i sl.). Preporučujemo da ovako pripremljenu smešu ostavite da odstoji najmanje 15 minuta pre konzumiranja. Po želji, možete dodati suvo ili sveže voće (bananu, suvo grožđe, suve smokve, urme, suve šljive, brusnicu, bobičasto voće i sl.).

FIT SPORT može biti ukusan i hranljiv dodatak svakoj Vašoj omiljenoj kaši, napitku, smutiju, različitim šejkovima i musli kombinacijama.

_____________________________________________________________________________________

Bisnode 2019


ZLATNI SERTIFIKAT BONITETNE IZVRSNOSTI 2019.

Bisnode Srbija je dodelio preduzeću LUČAR DOO NOVI SAD Zlatni sertifikat bonitetne izvrsnosti za prethodnu, 2019. godinu. 

Ovim sertifikatom Bisnode Srbija potvrđuje da je subjekat postigao međunarodni standard bonitetne izvrsnosti i spada u grupu najuspešnijih kompanija u Srbiji, koje su tri godine za redom ostvarile pravo na AAA sertifikat.

Poslovni subjekat zadovoljava kriterijume bonitetne izvrsnosti za 2019. godinu i nalazi se među najpouzdanijim preduzećima koji imaju pravo korišćenja mešunarodno priznatog statusa Zlatna izvrsnost kao simbola standarda za sertifikaciju.

IZVEŠTAJ BONITETNE IZVRSNOSTI

CREDITWORTHINESS RATING REPORT

_____________________________________________________________________________________

Lučar MP02

Prodavnica zdrave hrane i voća i povrća LUČAR ZDRAVA HRANA MP02 otvorena je 19. decembra 2019. godine. Nalazi se na adresi Narodnog fronta 57 (Liman IV).

Nudi širok asortiman zdrave hrane, konditorskih proizvoda i rinfuzne robe, kao i voće i povrće vrhunskog kvaliteta, po veoma pristupačnim cenama.

MALOPRODAJA

Narodnog fronta 57, Novi Sad, Srbija

Tel: +381 (0)21/467-899


RADNO VREME:

radnim danima i subotom: 07:00 - 21:30 h

nedeljom: 07:00 - 14:00 h

_____________________________________________________________________________________

Lučar MP01

21. novembra 2019. godine otvorena je prodavnica zdrave hrane i voća i povrća LUČAR ZDRAVA HRANA MP01 na adresi Bulevar oslobođenja 36.

Prodavnica nudi širok asortiman zdrave hrane, konditorskih proizvoda i rinfuzne robe, kao i voće i povrće vrhunskog kvaliteta, po veoma pristupačnim cenama.

MALOPRODAJA

Bulevar oslobođenja 36, Novi Sad, Srbija

Tel: +381 (0)21/530-333


RADNO VREME:

radnim danima i subotom: 07:00 - 21:30 h

nedeljom: 07:00 - 14:00 h

_____________________________________________________________________________________


čoko kiki kremČOKO KIKI KREM

Neto količina: 170g i 300g

ČOKO KIKI KREM je jedinstven proizvod na našem tržištu, idealan za sve one koji žele da uživaju u poslasticama, ali ipak misle na očuvanje svog zdravlja i zdravlja svoje dece i porodice. Ovaj slatki namaz izuzetnog nutritivnog sastava dobijen je potpuno prirodnim procesom proizvodnje od kikirikija i najkvalitetnijeg kakao praha. 

Postan je, sa smanjenim sadržajem šećera, ne sadrži veštačke boje niti arome, ne sadrži gluten, laktozu, trans masne kiseline, niti holesterol. 

Sadrži zato čak 53% kikirikija, koji je poznat po svojim korisnim svojstvima. Kikiriki obiluje antioksidantima, nezasićenim masnim kiselinama, mineralima (magnezijum, fosfor, cink, mangan), kao i vitaminima E i B kompleks. Nutricionisti ga često preporučuju kao redovan sastojak u ishrani, može doprineti očuvanju pravilnih srčanih funkcija i odličan je saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma. 

Kakao uglavnom koristimo u ishrani zbog divnog mirisa i ukusa, a često nismo ni svesni koliko time doprinosimo svom zdravlju, pa čak i - sreći! Kakao podstiče mozak na stvaranje endorfina, što dovodi do opuštanja, otklanjanja stresa i bola. On stimuliše i lučenje dopamina i seratonina koji podižu nivo raspoloženja, zbog čega ljudi skloni depresiji obično i imaju potrebu za velikim količinama čokolade. Antioksidansi polifenoli iz kakao zrna čuvaju kardiovaskularni sistem i utiču na snižavanje visokog krvnog pritiska. 

ČOKO KIKI KREM sadrži i kokosovo ulje, čiji su benefiti za ljudsko zdravlje naširoko poznati, te ćemo ovde pomenuti samo njegovo antivirusno i antibakterijsko dejstvo, primenu kod gojaznosti, doprinos jačanju imuniteta i regulaciji metabolizma. 

Zahvaljujući posebnom tehnološkom procesu proizvodnje, u ČOKO KIKI KREMU su sačuvani svi korisni nutrijenti i prirodni sastojci kikirikija, kakao praha i kokosovog ulja. 

ČOKO KIKI KREM se može koristiti kao namaz, idealan je kao fil za palačinke, torte i kolače, ili kao dodatak različitim poslasticama, smutijima i šejkovima.

_____________________________________________________________________________________


NACRT UGOVORA O PRIPAJANJU

Nacrt Ugovora o pripajanju možete pogledati ovde  pdf

Novi Sad, 12.09.2019. godine

_____________________________________________________________________________________


mešavina mlevenih semenki sa cimetomMEŠAVINA SIROVIH MLEVENIH SEMENKI sa cimetom (protiv holesterola)

Neto količina: 100g, 250g

Ova mešavina sadrži nekoliko vrsta sirovih semenki i cimet u specijalno određenom odnosu. Prirodna je i veoma zdrava pomoć kod regulacije masnoća u krvi, odnosno povišenog "lošeg" holesterola, ali organizmu pruža i druge brojne benefite: poboljšava imuni sistem, popravlja kompletnu krvnu sliku, čuva i čisti probavni trakt, pospešuje metabolizam, deluje kao sredstvo za detoksikaciju celog organizma. Veoma je korisna kod dijeta za mršavljenje, jer pravilno pripremljen napitak-kaša može da posluži kao niskokalorična, a "sita" večera.

Zbog specifične kombinacije prirodnih sastojaka, mešavina sirovih mlevenih semenki "Lučar" prirodan je izvor proteina i kalcijuma, veoma je bogata vlaknima, nezasićenim masnim kiselinama i brojnim mineralima.

Priprema: 1 supenu kašiku proizvoda razmutiti u čaši jogurta, biljnog mleka ili ceđenog voćnog soka. Po mogućnosti ostaviti da odstoji oko 30 minuta pre konzumiranja.

Upotreba: kod povišenog holesterola i ostalih nabrojanih stanja konzumirajte ujutro i uveče, najbolje pre obroka. Kod viška kilograma, večernja doza neka bude zamena za večeru. Preporučljivo je proizvod koristiti i za održavanje dobrog stanja organizma i vitke linije. U tom slučaju, konzumirajte ujutro, pre doručka. Za postizanje rezultata, proizvod koristiti minimum 6 nedelja.


mešavina mlevenih semenki sa ovsenim pahuljicamaMEŠAVINA SIROVIH MLEVENIH SEMENKI sa ovsenim pahuljama (protiv holesterola)

Neto količina: 100g

Za one koji ne vole ukus cimeta, pripremili smo još jednu mešavinu mlevenih semenki - sa ovsenim pahuljama. Odličnog je nutritivnog sastava, pomaže kod regulacije masnoća u krvi, pozitivno utiče na imuni sistem i krvnu sliku, čuva i čisti probavni trakt, pospešuje metabolizam, i detoksikaciju organizma. Ima isti efekat kao i mešavina sa cimetom kod dijeta za mršavljenje, i u tom slučaju preporučljivo je konzumirati je kao zamenu za jedan obrok.

Takođe sadrži mnogo proteina i kalcijuma, vlakana, nezasićenih masnih kiselina i brojne minerale.

Priprema: 1 supenu kašiku proizvoda razmutiti u čaši jogurta, biljnog mleka ili ceđenog voćnog soka. Preporučuje se da odstoji minimum 30 minuta pre konzumiranja.

Upotreba: kod povišenog holesterola i ostalih nabrojanih stanja konzumirajte ujutro i uveče, najbolje pre obroka. Kod viška kilograma, večernja doza neka bude zamena za večeru. Preporučljivo je proizvod koristiti i za održavanje dobrog stanja organizma i vitke linije. U tom slučaju, konzumirajte ujutro, pre doručka. Za postizanje rezultata, proizvod koristiti minimum 6 nedelja.

_____________________________________________________________________________________

Devičansko kokosovo ulje
DEVIČANSKO I ORGANSKO DEVIČANSKO KOKOSOVO ULJE


Neto količina: 150g, 250g

Devičansko i organsko devičansko kokosovo ulje odličnog su kvaliteta, veoma prijatne, blago slatkaste arome karakteristične za kokos. Zbog tehnološkog postupka proizvodnje koji oplemenjuje ulje, od hladno ceđenog ulja razlikuju se po slatkastijem ukusu i mirisu "na kolače", ali imaju nepromenjena pozitivna svojstva: veoma su stabilna i izuzetno lako se vare, pošto imaju visok sadržaj triglicerida srednjeg lanca (MCT). Takođe, sadrže laurinsku kiselinu koja se nalazi u majčinom mleku. Na sobnoj temperaturi (do 22°C) su u čvrstom stanju, a na višoj temperaturi postaju potpuno bezbojna, providna ulja.

Kokosovo ulje generalno doprinosi regulaciji mnogih zdravstvenih problema i preporučuje se kao pomoćno prirodno sredstvo za ublažavanje simptoma sledećih poremećaja: gojaznost, dijabetes, kardiovaskularne bolesti, problemi sa bubrezima, visok krvni pritisak. Doprinosi jačanju imuniteta, reguliše varenje i metabolizam. Pokazuje antivirusno i antibakterijsko dejstvo, te može efikasno delovati kod raznih infekcija, na primer upale pluća.

Devičansko organsko kokosovo uljeUpotreba: devičansko kokosovo ulje široko je prihvaćeno kao funkcionalna hrana, koristi se kao namaz ili dodatak za pripremanje različitih jela, posebno poslastica.

Ima široku primenu i u kozmetici, posebno za negu kože. Korišćenje kokosovog ulja u kozmetičke svrhe, u kućnim uslovima, omogućuje značajnu finansijsku uštedu, a doprinosi zdravlju i lepoti kože u mnogo većoj meri nego savremeni preparati prepuni parabena i drugih štetnih jedinjenja. njime se može skidati šminka, negovati kosa, koža celog tela, trepavice i stopala. U kombinaciji sa uljem čajnog drveta ima jako antimikrobno dejstvo.

_____________________________________________________________________________________

Biznis partner 2018

LUČAR D.O.O. - BIZNIS PARTNER 2018

Privredno društvo Lučar d.o.o. osvojiilo je Regionalnu nagradu BIZNIS PARTNER 2018.

Regionalna nagrada Biznis partner ustanovljena je pre 24 godine od strane agencije Mass Media, u želji da se afirmišu sve najbolje kompanije i institucije iz regiona. 

Ono što nagradu BIZNIS PARTNER čini drugačijom, posebnom i značajnom jeste činjenica da kompanije same predlažu i ocenjuju svoje poslovne partnere za koje veruju da zadovoljavaju utvrđenih 10 kriterijuma:

  • Profesionalnost u poslovanju
  • Dobra poslovna saradnja
  • Etičnost u poslovanju
  • Poslovni rezultati
  • Izuzetan kvalitet proizvoda / usluga
  • Visok stepen zadovoljstva potrošača
  • Tržišni i marketinški nastup
  • Odgovornost za šire društvene interese
  • Podrška lokalnoj zajednici
  • Ekološki imperativi okruženja


Nagrada ima regionalni karakter i namenjena je svim kompanijama iz zemalja u regionu (Slovenija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Bugarska, Grčka, Kipar, Turska), bez obzira na delatnost, veličinu i oblik vlasništva.

Sveobuhvatan, iscrpan i analitičan metod izbora laureata, od nominacije do konačne odluke, uz angažovanost velikog broja kompanija i institucija, štampanih i elektronskih medija, poslovnih asocijacija i udruženja, podstiče stvaranje novih partnerstava i uspostavljanja bolje poslovne saradnje u Regionu, a na širem nivou i unapređenje poslovne i investicione klime, kao i bržeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta.

Dobitnici ove nagrade, koja je tokom godina postala prestižno poslovno, stručno i javno priznanje, su najbolje kompanije i institucije koje su u svom poslovanju postigle zavidan nivo, prihvatajući i striktno primenjujući osnovni moto U biznisu kao i u životu najvažniji je partner.

Snimak dodele nagrada možete pogledati ovde.

* za uvećanje, kliknite na ponuđene fotografije


_____________________________________________________________________________________


RIBNJAK LUČAR

POGLEDAJTE VIDEO

ribnjak lucar


RIBNJAK LUČAR
iz "ptičije perspektive" ! Ribnjak se prostire na 38ha vodene površine, a nalazi se u Deronjskim atarima, opština Odžaci, na obodu šume Ristovača prema Baču.

Ribnjak LUČAR bavi se uzgojem šaranske riblje mlađi prve klase, ali i konzumnog šarana.

Pogledajte ovaj video, uživajte u lepotama Vojvodine i ribnjaka LUČAR !

Više fotografija ribnjaka LUČAR možete pogledati ovde.
_____________________________________________________________________________________

Testenine Lučar
TESTENINE LUČAR

Fine testenine iz asortimana robne marke "Lučar" napravljene su od integralnog brašna "Lučar", mlevenog na kamenom mlinu, na tradicionalan način, od najkvalitetnijih žitarica.

Testenine su posne, fine konzistencije i čvrstine, lako se kuvaju i ne raspadaju se prilikom kuvanja.

Uverite se i sami !

Više o proizvodima pročitajte ovde.
_____________________________________________________________________________________

Žitarice za doručak Lučar



ŽITARICE ZA DORUČAK LUČAR

Musli "LUČAR" je pravi izbor za sve ljubitelje zdrave ishrane, u kombinacijala tropik i klasik.

Korn flejks "LUČAR" je odličnog ukusa i hrskave teksture, zaslađen ekstraktom ječmenog slada.

Uživajte u zdravom doručku svaki dan!

Više o proizvodima pročitajte ovde.

_____________________________________________________________________________________


RIBNJAK LUČAR - AKTUELNA PONUDA


Ribnjak Lučar - aktuelna ponuda Ribnjak Lučar - aktuelna ponuda

 

RIBNJAK LUČAR nalazi se na obodu šume Ristovača u atarima sela Deronje na Bačkom putu, u opštini Odžaci. Prostire se na 38ha, od čega 33ha korisne vodene površine i 19 ribnjačkih kaseta.

Postoji i veštačko jezero predviđeno za slobodni uzgoj različitih vrsta ribe karakterističnih za vojvođansko područje, kao i za sportski ribolov.

PONUDA

  • Šaranska riblja mlađ odličnog kvaliteta
  • Konzumni šaran odličnog kvaliteta


Kontakt telefon: +381 64 85 20 500


Više fotografija ribnjaka LUČAR možete pogledati ovde.
_____________________________________________________________________________________


ORGANSKA HRANA - U HARMONIJI SA PRIRODOM

Organska hrana predstavlja namirnice proizvedene po ekološkim principima, uz poštovanje zakona prirode i osnovnog principa organske proizvodnje: zdravo zemljište - zdrava hrana - zdravi ljudi. Proizvodnja organskih namirnica vrši se po starim principima, u harmoniji sa prirodom, bez korišćenja pesticida i veštačkih đubriva koja zagađuju okolinu, a samim tim i hranu koju unosimo u svoj organizam.

Da bi hrana proizvedene u takvim uslovima zaista bila zdrava, ona mora da bude uzgojena na zdravom zemljištu i ekološki ispravnim uslovima, te se proizvodnja organske hrane bavi i očuvanjem okoline.

Zato ovako dobijene namirnice ne sadrže zagađivače poput teških metala, niti potencijalne kancerogene nitrate, aditive, konzervanse, emulgatore, veštačke boje, arome, pa ni antibiotike, hormone, bilo kakve lekove ili GMO.

Prednost organski proizvedenih namirnica ogleda se u povećanoj biološkoj i nutritivnoj vrednosti (značajno veći sadržaj vitamina, minerala, omega 3 masnih kiselina i antioksidanata), kao i u povećanom sadržaju proteina. Na primer, istraživanja pokazuju da organski prehrambeni proizvodi sadrže do 63% više kalijuma, 73% više gvožđa, 125% više kalcijuma i 60% više cinka, nego proizvodi dobijeni konvencionalnom proizvodnjom. Organski proizvodi imaju još jednu prednost - intenzivniji ukus, miris i boju, pa nas podsećaju na hranu koju smo jeli kad smo bili deca. Takođe, zbog načina proizvodnje koji je u harmoniji sa prirodom, organski proizvedene namirnice pružaju ljudskom organizmu više životne energije i osnažuju ga, te se naš imunitet pojačava, regeneracioni procesi se ubrzavaju, vitalnost organizma se produžava. Posebno je bitno istaći značaj organske ishrane kod dece.

U Srbiji, organski proizvodi se prepoznaju po jasno istaknutom znaku sa natpisom ORGANSKI PROIZVOD na ambalaži. Ova oznaka garantuje da je proizvod prošao proces kontrole i da je sertifikovan u skladu sa strogim regulativama od strane sertifikacionog tela kontrolisanog od strane Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Više o organskim proizvodima u ponudi veleprodaje zdrave hrane LUČAR, možete pročitati ovde.
_____________________________________________________________________________________

chia seme



CHIA (ČIA) SEME
Semenke čia (Lat. salvia hispanica) se svrstavaju u grupu metvica, biljaka u koju spada i nana. Ova “super hrana” raste u južnoj Americi, gde se koristi od davnina. Neka južnoamerička plemena su ih koristila kao sredstvo plaćanja umesto novca, a reč „chia‟ u stvari znači “snaga” na jeziku Maja.

Čia semenke su izuzetno bogate hranljivim materijama: bogate vlaknima, nezasićenim (Omega-3) masnim kiselinama, proteinima, kalcijumom, gvožđem i magnezijumom. 

Takođe sadrže cink, mangan, vitamine A, D, E, K, i vitamine B grupe. Ne sadrže gluten i preporučuju se svima, jer su, pored svoje neosporne hranljive vrednosti, još i prijatnog ukusa. 

Čia semenke u ishrani mogu potpuno zameniti žitarice, a mogu se i mešati sa drugim zrnevljem ili njihovim mlinskim proizvodima. Semenke čia deluju na više načina, unapređujući naše zdravlje, jer sadrže:

  • oko 20% proteina
  • pet puta više kalcijuma od mleka
  • sedam puta više vitamina C od narandže
  • tri puta više gvožđa od spanaća
  • dva puta više kalijuma od banana


Zbog visoke koncentracije vlakana, čia semenke poboljšavaju probavu i pozitivno utiču na simptome bolesti probavnog sistema. Visok sadržaj Omega-3 masnih kiselina svrstava ih među najbolje namirnice za zdravlje mozga i srca. Veoma su snažan antioksidant, imaju četiri puta veću vrednost orac* jedinica od borovnice. Imaju pozitivan uticaj na nivelisanje glukoze u krvi i zato su veoma korisna namirnica kod dijabetesa. Osim toga, podstiču zdravlje kože, kose i noktiju.

Uputstvo za pripremu: čia semenke su sjajna zamena za jaja! Potopite čia semenke u vodu. Ostavite ih da odstoje 15-20 minuta i dobićete gel strukturu koja se može dodati u recepte kao zamena za jaja. Takođe, možete u jogurt potopiti čia semenke i ostaviti da odstoje 15 minuta. S vremena na vreme promešajte. Napitak možete posuti suvim voćem. Čia doručak: ovsene pahulje posute čia semenom uveče potopiti u mleko. Ujutro ćete imati pripremljen odlično izbalansiran doručak.
_____________________________________________________________________________________

kinoa seme

KINOA SEME
Kinoa je bila osnovna namirnica Inka još pre 6000 godina. Danas je upotrebljavaju astronauti na putovanjima u svemir, pošto je odlično izbalansirana i skoro kompletna namirnica.

Iz ovoga zaključujemo da je kinoa hrana prošlosti i budućnosti, prepuna korisnih nutrijenata. Između ostalog sadrži:

  • mononezasićene masti korisne za zdravlje srca, kao što su oleinska kiselina i omega 3 masne kiseline
  • antioksidante - fitonutrijente koji se zovu flavonoidi
  • esencijalne minerale među kojima su mangan, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum, kalcijum, cink, bakar i selenijum
  • vitamine B1, B2, B3, B6, B9, E
  • celulozu - dijetalna vlakna

Zrno kinoe se sastoji od 60% klice, te obezbeđuje veliku količinu korisne energije. Nutritivna vrednost kinoe je slična žitaricama, što znači da je izvrstan izvor ugljenih hidrata. Kinoa je sjajna zamena za proteine životinjskog porekla, jer ono po čemu se ova pseudo-žitarica naročito ističe jeste visok sadržaj proteina. Najbitniji među njima su lizin i izoleucin, aminokiseline kojima su žitarice inače veoma siromašne ili ih uopšte ne sadrže. Ukupna količina proteina u kinoi varira, u zavisnosti od sorte, od 10,4% do 17,0%.

Takođe je bogat izvor upijajućih vlakana koja na indirektan način doprinose kontrolisanju nivoa šećera u krvi i smanjenju rizika od dijabetesa. Celuloza, tj. dijetetska vlakna iz kinoe, pomešana sa žučnom kiselinom, luče se u organizam i pomažu kod regulacije lošeg LDL holesterola.

Ova namirnica je odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma - zbog vlakana i proteina koje sadrži. Posle konzumiranja kinoe duže se osećamo sitima, a vlakna potpomažu rad creva.

Uputstvo za pripremu: priprema kinoe je krajnje jednostavna, tako da može poslužiti kao zamena za bilo koju žitaricu, pa su recepti isti ili vrlo slični. Postoji samo jedna stvar koju treba zapamtiti, a to je da zrna pre kuvanja treba isprati pod tekućom vodom, da jelo ne bi imalo gorkast ukus. Najjednostavnije jelo od kinoe priprema se potpuno isto kao i prilog od pirinča: kinou prelijte hladnom vodom i stavite na šporet da provri. Kad voda počne da ključa, smanjite temperatru, poklopite i pustite da se lagano kuva 12-15 minuta. Kinou možete koristiti i u salatama, supama ili čorbama, i naravno kao ukusnu kašu za doručak.
_____________________________________________________________________________________

Kokos protein u prahu

KOKOS U PRAHU - JEDINSTVEN PROIZVOD NA NAŠEM TRŽIŠTU
Kokos u prahu je potpuno prirodan proizvod, visokog nutritivnog kvaliteta, sa smanjenim sadržajem ulja. Dobijen je od 100% kokosovog brašna. Ne sadrži bilo kakve veštačke dodatke i arome, niti dodati šećer, kao ni gluten. Prijatnog je mirisa i blago slatkastog ukusa. Sadrži značajne količine proteina i prehrambenih vlakana.

Upotreba: kokos u prahu predstavlja veoma zdravu alternativu ili dodatak različitim vrstama brašna (do 20%). Nema karakterističnu teksturu kokosovog brašna, ali ima pun ukus kokosa. Može se koristiti za paniranje piletine, ribe i slično, umesto ili u kombinaciji sa raznim vrstama brašna. Fantastičan je dodatak različitim kašama, muslijima, grizu i napicima, smesama i filovima za kolače. OVO MORATE DA PROBATE: jedna kašika kokosovog praha daće vašoj kaši ili musliju egzotičan ukus kokosa i prijatnu gustinu. Može se koristiti kao sastojak vegetarijanske i veganske kuhinje.

Priprema obezmašćenog kokosovog mleka: jednu supenu kašiku kokosovog praha razmutiti u 3 dl vrele vode. Ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim procediti. Ovako dobijeno obezmašćeno kokosovo mleko može se piti toplo, rashlađeno ili dodavati u različite milk šejkove i koktele, kao i u tople napitke (kafa, čaj, topla čokolada).

_____________________________________________________________________________________

seme lana mleveno

MLEVENI LAN
Nov proizvod u asortimanu robne marke "Lučar", mleveni lan u pakovanjima od 100 i 200 g, možete pronaći u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, pre svega STR Palma u Novom Sadu, kao i u nekim većim trgovinskim lancima.

Mleveni lan je veoma popularna namirnica koja umnogome doprinosi ljudskom zdravlju. Prilikom mlevenja, razbija se čvrsta opnica semena lana, pa se njegovi kvalitetni sastojci bolje vare i lakše dospevaju u krvotok. Odličan je izvor nezasićenih masnih kiselina i dijetetskih vlakana.

Više o karakteristikama lana možete pročitati ovde.

_____________________________________________________________________________________

ulja_brasna_puteri
ULJA, PUTERI, BRAŠNA
Predstavljamo novu liniju proizvoda "LUČAR" - bademovo, bundevino, laneno i susamovo ulje. Ovo su potpuno prirodna hladno presovana, jestiva biljna ulja, specifičnog nutritivnog sastava, sa očuvanim svim prirodnim svojstvima. Ne sadrže nikakve dodatke, niti su pretrpela bilo kakvu naknadnu obradu ili rafinaciju. Odlikuje ih izuzetno visok sadržaj esencijalnih masnih kiselina neophodnih za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma.

Više o karakteristikama ulja možete pročitati ovde.

Još jednu novu liniju proizvoda robne marke "LUČAR" čine bademovo, bundevino, laneno i susamovo brašno. Potpuno prirodni proizvodi dobijeni su mlevenjem pogače koja zaostaje nakon izdvajanja ulja iz sirovog jezgra slatkog badema/semena tikve golice/neoljuštenog semena lana/semena susama postupkom hladnog presovanja. Visokog su nutritivnog kvaliteta, sa smanjenim sadržajem ulja. Ne sadrže bilo kakve veštačke dodatke i arome, konzervans, trans masne kiseline, holesterol, niti dodati šećer. Mogu ih koristiti i dijabetičari.

Više o karakteristikama brašna možete pročitati ovde.

Bademov, bundevin, susamov, suncokretov i kikiriki puter su treća nova linija proizvoda robne marke "LUČAR". Ovi složeni biljni masni namazi dobijeni su usitnjavanjem veoma blago termički obrađenog jezgra slatkog badema/semena bundeve golice/semena susama/oljuštenog jezgra suncokreta/kikirikija. Ovako dobijeni puteri su potpuno prirodni proizvodi, bez veštačkih dodataka i aroma. Posni su, ne sadrže gluten, niti dodati šećer.

Više o karakteristikama putera možete pročitati ovde.
_____________________________________________________________________________________

REDIZAJNIRANA PAKOVANJA OD 500 i 750 g

Obaveštavamo cenjene potrošače da smo redizajnirali svoja pakovanja zrnastih proizvoda od 500 g. Takođe Vas obaveštavamo da smo pokrenuli paletu zrnastih proizvoda od 750 g, u veoma atraktivnim, unificiranim pakovanjima.


Izgled pakovanja i karakteristike zrnastih proizvoda možete pogledati ovde.
_____________________________________________________________________________________

KORISNIČKI SERVIS

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i internim Pravilnikom o načinu i postupku rešavanja reklamacija preduzeća LUČAR d.o.o., obaveštavamo Vas o sledećem:

Uveli smo broj telefona za podršku kupcima
066 / 333 - 220

Na ovaj broj možete prijaviti sve nepravilnosti u vezi sa isporučenom robom ili vezano za saradnju sa zaposlenima u LUČAR d.o.o.
_____________________________________________________________________________________

NACRT UGOVORA O PRIPAJANJU

U skladu sa članom 495. stav 1. Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik Republike Srbije" br. 36/2011 i 99/2011), obaveštavamo Vas da je u toku sprovođenje statusne promene pripajanja Društva sa ograničenom odgovornošću MIPEK GRUPA za trgovinu i usluge, Novi Sad, Tekelijina broj 34, MB: 20372508, PIB: 105384911 (Društvo prenosilac), privrednom društvu LUČAR d.o.o. za proizvodnju i trgovinu, Novi Sad, Milenka Grčića broj 8, MB: 08255288, PIB: 100729381 (Društvo sticalac) i ujedno objavljujemo Nacrt ugovora o pripajanju. 

Nacrt Ugovora o pripajanju možete pogledati
ovde  pdf

U skladu sa članom 495. stav 3 Zakona o privrednim društvima, obaveštavaju se članovi društva i druga zainteresovana lica da mogu da izvrše uvid u dokumente i akte iz člana 490. Zakona o privrednim društvima na adresi Tekelijina 32, Novi Sad u prostorijama LUČAR d.o.o., ogranak LUČAR TRADE.

Novi Sad, 20.01.2014. godine

_____________________________________________________________________________________

carolija


PREDSTAVLJAMO ČAROLIJU

Jedinstvena radionica peciva iz Novog Sada, dobitnik je tri velike zlatne medalje za kvalitet na Novosadskom sajmu 2009. godine.

ČAROLIJA pravi za Vas integralna i bela koktel peciva, kiflice, kajzerice, sendviče, proju, mafine, štapiće - sve bez aditiva, pripremljeno po domaćim recepturama, kao iz bakine kuhinje. Osim toga, probajte različita ukusna peciva i pite od heljdinog i speltinog brašna, u slatkoj i slanoj varijanti. Ako želite da se zasladite, u ponudi se nalaze mafini i domaće kiflice sa džemom i eurokremom.

Za sve vaše rođendane, bankete, koktele, proslave - pecivo se dostavlja na vašu adresu, u pletenim korpicama ili kutijama.

Posetite www.carolijapeciva.com

____________________________________________________________________________________

NAPOMENA: U opisima proizvoda se trudimo da budemo što tačniji i precizniji. Ipak, ne možemo garantovati za apsolutnu tačnost svake informacije. 

Za probleme sa zdravljem obratite se svome lekaru ili nutricionisti.

NAŠA ROBNA MARKA

nasa robna marka

KATALOG PROIZVODA

katalog

TRAŽITE POSAO?

zaposlenje

LUČAR VIDEO

video prezentacija

RIBNJAK LUČAR VIDEO

Ribnjak Lučar - aktuelna ponuda

SME SRBIJA 2022

SME Srbija 2022

ZLATNA IZVRSNOST 2019.

Zlatna izvrsnost 2019

COMPANY WALL 2018

Biznis partner 2018

BIZNIS PARTNER 2018

Biznis partner 2018


pdf PREUZMITE ID OBRAZAC

NOVI BIZNIS?

novi biznis

Razmišljate o novom biznisu? Niste sigurni čime biste se bavili? Otvorite prodavnicu zdrave hrane! Nekoliko korisnih saveta

Korisnički servis

NISTE ZADOVOLJNI?

niste zadovoljni

Imate prodavnicu zdrave hrane, ali niste zadovoljni kako Vam posao napreduje, dođite kod nas!

Korisnički servis

SARADNJA?

saradnja

Ukoliko ste zainteresovani za bilo kakav vid saradnje u oblasti  zdrave hrane, posetite nas!

Korisnički servis

Sajt www.lucardoo.co.rs koristi kolačiće (cookies) radi kvalitetnijeg funkcionisanja sajta. Nastavkom korišćenja stranica saglasni ste sa upotrebom kolačića. Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti.

Prihvatam korišćenje kolačića.