TESTENINE LUČAR

english



Fine testenine iz asortimana robne marke "LUČAR" napravljene su od integralnog brašna "LUČAR", mlevenog na kamenom mlinu, na tradicionalan način, od najkvalitetnijih žitarica.

Testenine su posne, fine konzistencije i čvrstine, lako se kuvaju i ne raspadaju se prilikom kuvanja.

Uverite se i sami ! 

integralna testenina od spelte
INTEGRALNA TESTENINA OD SPELTE


Neto količina: 200g

Spelta ili krupnik je drevna vrsta pšenice. Uzgaja se već 9000 godina i jedna je od najstarijih poljoprivrednih kultura koja je još uvek u upotrebi. U procesu uzgoja je manje zahtevna prema klimatskim, zemljišnim i agrotehničkim uslovima, neotporna je na teške metale, samim tim se ne tretira pesticidima ni veštačkim đubrivom, a time je mnogo „čistija“ u pogledu štetnih materija. Veoma je bogatog nutritivnog sastava.

Ima bitno viši sadržaj belančevina, masti i dijetetskih vlakana od drugih žitarica. Zrno spelte u idealnom odnosu sadrži belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu. Naročito je zanimljivo i to da su njena dijetetska vlakna vrlo lako rastvorljiva u vodi, što omogućava dobru resorpciju hranljivih materija u organizmu. Spelta sadrži sve vitamine B grupe (osim vitamina B 12), a ima 7-8 puta više kalcijuma, magnezijuma, fosfora i selena od ostalih žitarica. Pošto su u zrnu spelte ti minerali vezani organskim ugljenikom, mogu kompletno da se apsorbuju u organizmu. Spelta sadrži i znatnu količinu cinka, a ima relativno nizak glikemijski indeks, što pomaže i u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. U tradicionalnim kulturama, njena izvrsna prehrambena svojstva činila su je namirnicom koja se koristila da se povrati snaga i oporavi organizam čoveka nakon bolesti ili velikih napora.

Spelta se konzumira u obliku celog zrna, pahulja, lomljenog zrna, klica, a najčešće se koristi za izradu brašna. Ima visok sadržaj glutena, ali mnogi ljudi koji su alergični na gluten iz pšenice, nisu alergični na gluten iz spelte.

"LUČAR" integralna testenina od spelte sadrži najmanje 50% integralnog speltinog brašna.



integralna testenina od heljde
INTEGRALNA TESTENINA OD HELJDE


Neto količina: 200g

Heljda je namirnica od davnina poznata po svojim blagotvornim svojstvima. Zrno heljde je veoma bogato hranljivim sastojcima, mineralnim solima i vitaminima. Sadrži belančevine, masti, fosfor, gvožđe, kalcijum i različite dragocene mikroelemente.

Ukoliko je redovan sastojak vaše ishrane, blagotvorno deluje na hipertenziju, reumatizam, glaukom, dijabetes i bolesti koje nastaju kao posledica radioaktivnog zračenja.

Idealna je za osobe s poremećenom probavom, za decu i starije osobe. Pomaže kod bolesti želuca i creva, kod malokrvnosti i gojaznosti, pa čak i pri nervnim rastrojstvima (visok sadržaj vitamina B).

"LUČAR" integralna testenina od heljde sadrži najmanje 50% integralnog heljdinog brašna.




integralna testenina od raži
INTEGRALNA TESTENINA OD RAŽI


Neto količina: 300g

Raž je žitarica koja se vekovima takmičila za prevlast u proizvodnji hleba sa pšenicom, iako nije ni približno rasprostranjena i korišćena kao pšenica. Međutim, raž je po svojim botaničkim i pekarskim karakteristikama najsličnija pšenici (zrno, klas, stabljika, belančevine koje sadrže gluten – lepak). Raž je pored pšenice i kukuruza, jedina žitarica koja nema omotač oko zrna (pleva) i može se koristiti u ishrani u prirodnom obliku, bez dodatne tehnološke obrade. Raž potiče iz zapadne Azije, tačnije Zakavkazja.

Sadržaj ugljenih hidrata u raži je oko 70%, belančevina oko 9%, masti oko 2%, minerala takodje oko 2%. Od minerala, raž sadrži najviše kalijuma, a zatim fosfor, magnezijum, gvožđe, kalcijum, natrijum, sumpor i mangan. Sadrži i vitamine, posebno grupe vitamina B. Raž je nešto kaloričnija od pšenice – 100 g raži sadrži 349 kalorija.

Veruje se da je raž dobro koristiti kod dijabetesa, anemije, Bazetove bolesti, tegoba u klimaksu, migrene, zatvora, za poboljšanje krvne slike i zarad boljeg funkcionisanja nervnog sistema.

"LUČAR" integralna ražena testenina sadrži oko 50% raženog brašna.




integralna testenina od psenice
INTEGRALNA TESTENINA OD PŠENICE


Neto količina: 300g

Pšenica je najpoznatija biljka na svetu. Pšenični hleb danas hrani preko 70% ljudske populacije. Ovo je drevna žitarica koja se počela uzgajati oko 7000 godina p.n.e, a zbog svoje velike važnosti deo je mnogih mitova, kultova i obreda u tradicionalnim kulturama širom sveta.

100g zrna pšenice sadrži oko 340kcal ili 1420 kJ, od čega oko 70% čine ugljeni hidrati. Od minerala, pšenica sadrži selen, fosfor, bakar, mangan, magnezijum, gvožđe i cink. Od vitamina sadrži mnogo tiamina, zatim niacin i piridoksin, a dobar je izvod pantotenske i folne kiseline.

Hrana bogata netopljivim dijetetskim vlaknima kao što je celovito zrno pšenice potpomaže funkciju žuči, povećava osetljivost insulina i smanjuje trigliceride u krvi, a ima i blago laksativno delovanje, što pozitivno utiče na probavni sistem i metabolizam u celosti. Antioksidansi i fitonutrijenti iz celovitog zrna pšenice štite organizam od štetnog delovanja slobodnih radikala, pa time smanjuju verovatnoću pojave malignih bolesti. Preporučuje se takođe i kod bolesti srca i krvnih sudova, deci za smanjenje verovatnoće od razvoja dečje astme. Vitamin E iz pšenične klice štiti sve naše ćelije i njihove membrane od oštećenja.

"LUČAR" integralna testenina od pšenice sadrži najmanje 50% integralnog pšeničnog brašna, pšeničnu krupicu i namensko pšenično brašno.

____________________________________________________________________________________

NAPOMENA: U opisima proizvoda se trudimo da budemo što tačniji i precizniji. Ipak, ne možemo garantovati za apsolutnu tačnost svake informacije. 

Za probleme sa zdravljem obratite se svome lekaru ili nutricionisti.

NAŠA ROBNA MARKA

nasa robna marka

KATALOG PROIZVODA

katalog

TRAŽITE POSAO?

zaposlenje

LUČAR VIDEO

video prezentacija

RIBNJAK LUČAR VIDEO

Ribnjak Lučar - aktuelna ponuda

SME SRBIJA 2022

SME Srbija 2022

ZLATNA IZVRSNOST 2019.

Zlatna izvrsnost 2019

COMPANY WALL 2018

Biznis partner 2018

BIZNIS PARTNER 2018

Biznis partner 2018


pdf PREUZMITE ID OBRAZAC

NOVI BIZNIS?

novi biznis

Razmišljate o novom biznisu? Niste sigurni čime biste se bavili? Otvorite prodavnicu zdrave hrane! Nekoliko korisnih saveta

Korisnički servis

NISTE ZADOVOLJNI?

niste zadovoljni

Imate prodavnicu zdrave hrane, ali niste zadovoljni kako Vam posao napreduje, dođite kod nas!

Korisnički servis

SARADNJA?

saradnja

Ukoliko ste zainteresovani za bilo kakav vid saradnje u oblasti  zdrave hrane, posetite nas!

Korisnički servis

Sajt www.lucardoo.co.rs koristi kolačiće (cookies) radi kvalitetnijeg funkcionisanja sajta. Nastavkom korišćenja stranica saglasni ste sa upotrebom kolačića. Za više informacija pogledajte Politiku privatnosti.

Prihvatam korišćenje kolačića.